home | contact

 

Jon stopt met BTH

Tijd voor studie en andere zaken

18 december 2014 - Na een periode van bezinning is het hoge woord eruit. Jon Stiekema, de afgelopen jaren de beachvolleybalpartner van Christiaan Varenhorst, stopt met topsport. Als speler van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) was hij al bijna acht jaar een vertrouwd gezicht in het topsportprogramma van de Nevobo. 

Stiekema brak een jaar geleden internationaal door. Met Varenhorst behaalde hij een vijfde plaats op de Grand Slam van Moskou om even daarna zelfs de halve finale van de Grand Slam van Xiamen te bereiken.

Stiekema en Varenhorst begonnen het jaar 2014 met een prachtige bronzen medaille op de Fuzhou Open. Eind augustus jongstleden was het team geklommen naar de zevende plaats op de wereldranglijst. De spelers maakten toen echter, na uitvoerig overleg met hun coach Gijs Ronnes, bekend niet meer met elkaar verder te gaan. Sindsdien vormt Varenhorst een team met Reinder Nummerdor.

De opmars van Stiekema ging de afgelopen periode wel gepaard met blessures, onder meer een hardnekkige schouderblessure. Stiekema geeft aan dat dit zeker een rol heeft gespeeld bij de beslissing te stoppen.

Stiekema: "Het plezier in het topsportleven was voor mij weg. De stress en blessures werden mij uiteindelijk teveel. Ik wil een leven meer op de achtergrond." Manager Bert Korteling: "Het is buitengewoon jammer voor Jon en BTN dat hij deze beslissing voor zichzelf moet nemen. We kunnen niet meer doen dan deze keuze respecteren." Stiekema: "Ik ben alle coaches en experts heel dankbaar voor hun steun en hulp de afgelopen jaren."  

Eerdere berichten